Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



28.5.2015

Haaveita vain

Meille ei tullutkaan pikkuvarsaa. Ei, vaikka kaikki mahdollinen sen hyvinvoinnin eteen oli jo etukäteen yritetty tehdä. Viime maanantain ja tiistain välinen yö oli tallissa yhdensortin taistelu. Se oli sellainen kokemus, jota en kuvitellut enää yhden epäonnistuneen varsomisprojektin jälkeen joutuvani kokemaan. Ja jollaista en toivo kenenkään joutuvan koskaan kokemaan.

Salaman varsominen käynnistyi juuri ajoillaan. Sillä oli ollut jo reilun vuorokauden ajan vahatipat nisien päissä, joten varsomista osattiin kyllä odottaa. Kamerayhteys oli koko ajan päällä. Kaikki sujui aluksi hyvin. Kun varsa oli syntynyt puoleen väliin asti ja oli jo etupää ulkona synnytyksen eteneminen kuitenkin pysähtyi. Varsa ei tullutkaan kokonaan ulos. Yritimme aluksi iskän kanssa kahdestaan sitä vetää ulos, mutta eihän se mihinkään tullut. Varsa kuoli hyvin pian vetosession aikana. Päivystävä eläinlääkäri tuli Kälviältä eli noin 50 kilometrin päästä ja saimme nopeasti muutenkin apujoukkoja varsan vetämiseen. Sitä vedettiin niin kovasti, että tamma vain liukui perässä. Siinä vaiheessa oli päivänselvää, että varsan takapää oli jotenkin virheasennossa ja koko vetämisen annettiin olla, koska todennäköisesti sillä aiheutettaisiin vain lisävahinkoa tammalle. Eläinlääkäri totesi varsan toisen takajalan olevan virheasennossa, eteenpäin kääntyneenä, niin sanotussa istuvassa asennossa. Se oli pahin mahdollinen virheasento, missä varsa saattoi syntyä, eikä tuossa asennossa sitä ole mitenkään mahdollista saada yhtenä kappaleena, saati elävänä ulos. Eläinlääkäri yritti saada korjattua varsan jalan asentoa, mutta hevosella se ei ole ollenkaan helppoa. Varsaa ei pysty vasikan tavoin työntämään takaisin, sillä ihmiskäsiltä loppuu siinä vaiheessa mitta. Lisäksi tamma ponnisti kaikista saamistaan rauhoitusaineista huolimatta voimakkaasti vastaan. Ainut mahdollisuus oli sahata varsa keskeltä kahtia. Siten saatiin varsan takapäälle hieman enemmän tilaa ja eläinlääkäri onnistui saamaan virheasennossa olleen varsan oikean takajalan oikeaan asentoon, jonka jälkeen varsan takapää saatiin vedettyä tukkipihdeillä pois.

Salama oli aivan loppu. Varsa oli ollut puoliksi ulkona varmaan kaksi tuntia ja synnytys muutenkin ihan liian kova kokemus. Alkoi hillitön taistelu Salaman pelastamiseksi, vaikka heti ensi sanoikseen eläinlääkäri olikin todennut minulle tammalla olevan todella huonon selviämisennusteen. Kaiken sen kauheuden keskellä tapahtui kuitenkin monta ihmettä; ensimmäinen oli tietenkin se, että varsa ylipäätänsä saatiin ulos. Toinen ihme tapahtui ehkä kymmenen minuuttia varsan ulossaamisesta. Salama oli maannut tärisevänä loimilla peitettyinä karsinassa, kunnes se nousikin ylös huojuville jaloilleen. Kolmas ihme oli, että jälkeiset tulivat nopeasti varmasta kohtuvauriosta huolimatta. Kohtuhuuhtelua ei kuitenkaan uskallettu tehdä, sillä pelättiin kohdussa olevan reikiä, jolloin huuhtelu vain pahentaisi asiaa aiheuttaen tammalle myös vatsakalvontulehduksen. Salama laitettiin tiputukseen ja se sai kymmenen litran nesteytyksen, mikä piristi sitä kovasti. Edelleen se tärisi ihan hervottomana ja luulin aluksi sen koko takapään halvaantuneen niin hutera ja huojuva se oli. Luonnollisesti antibiootti- ja kipulääkekuurit aloitettiin isoimmilla mahdollisilla annoksilla.

Näinhän sen ei pitänyt mennä. Tuolloin yöllä neljän aikaan kaivettiin tallin taakse hautaa meidän vuoden mittaiselle haaveelle. Unelmalle omasta kasvatista, omista valiovanhemmista. Varsaa odotti meidän sen omien ihmisten lisäksi varmasti koko kylä. Tuntuu väärältä, ettei jokin niin odotettu varsa saanutkaan elää. Varsa oli kahtenakin palasena paljon hienompi, kuin millaiseksi olin sen kuvitellut. Se oli suuri, isonivelinen, pitkäjalkainen, terveennäköinen, isänsä värinen merkitön orivarsa. Niin pitkillä jaloilla olisi juostu vielä kovaa. Nyt niillä juostiin vain taivaslaitumille. Se olisi ollut meidän Salainen Ase. Ja kuten Jenna taas kerran ihanasti sanoi; meillä olisi ilmeisesti ollut liian kova Ase tulevaisuuden kilparadoille, sillä parhaat viedään aina ensiksi.

Salama on sitkeä. On aina ollut. Ja oli taas kerran. Se oli raviaikoinaankin taistelija ja sitä se oli nytkin taistellessaan itsensä takaisin elävien kirjoihin. Vaikka se on nuori ja fyysisesti hirvittävän hyvässä kunnossa, niin silti en kyllä uskonut sen tästä taistelusta jaksavan toipua. Viime päivinä on tapahtunut monta positiivista asiaa sen toipumisessa, joista tärkein asia on ehdottomasti, että Salama on kuumeeton. Takapää on alkanut taas toimia ja nyt Salama pääsee jo kävelemäänkin. Liikkuminen on vielä hieman huteraa, mutta suunta on oikea. Salama syö ja juo ja on olemukseltaan ihmeellisen virkeä. Toinen puoli sen päästäkin kärsi varsan vetämisessä pintavaurioita ja silmäkin muurautui melkein umpeen. Kaikki huoli ei ole vielä ohi, mutta enää jokaista hetkeä ei tarvitse pelätä. Hiljalleen minäkin uskallan uskoa, että Salama selviää. Eikä millään muulla ole väliä. Salaman selviäminen on kaikkein tärkeintä ja paras mahdollinen palkinto tuon hirveän yön taistelusta. Jos mitään takapakkeja ei esiinny, niin ensi viikolla Salamaa voi käyttää klinikalla, jolloin ultralla voidaan tutkia tarkemmin kohdun vauriot.

Kaikki järkytys tuli vasta myöhemmin. Tuolloin yöllä tallissa sitä vain toimi, koska muuta mahdollisuutta ei vain ollut. Jälkeenpäin on tuntunut vain niin pahalta. Niin helvetin väärältä. Minua harmittaa ennen kaikkea Salaman puolesta. Se on numeroiden valossakin hyvä tamma, mutta ennen kaikkea sen ainutlaatuinen luonne olisi ansainnut tulla eteenpäin jalostetuksi. Lisäksi tiedän, että se olisi ollut paras mahdollinen emä.

Kauneimmat kiitokset Salamaa hoitaneille eläinlääkäreille; Johanna Patrikalle ja Jaana Tainiolle. Kiitos myös yöllä apuun rientäneille apujoukoille. Kaikki voitava varsan ja tamman eteen varmasti tehtiin. Kukaan ei tehnyt mitään väärää eikä missään vaiheessa mitään jossiteltavaa jäänyt. Salama sai parhaan mahdollisen hoidon. Kiitos myös kaikille ystävilleni ja tuttaville, jotka ovat olleet meidän kriisissä tukena.

Elämä jatkuu, koska sen on jatkuttava.

Merjan sanoin: Maailman paras näky. Salama tänään ulkona.

19.5.2015

Tornion reissu





Lapin ravimatkojen ikuinen ihailunaihe. Mun mielestä nämä tuulimyllyt on upeita!


Tien päällä. Tornioon oli meiltä aika tarkasti 300km per sivu.
Melkein perillä!!!

Viime lauantai oli kolmas viikko peräkkäin, kun sai viikonloppuna lähteä Aatun kanssa raveihin. Nyt tämä ravielämä alkaa olla oikealla mallilla. :) Tällä kertaa suuntana oli Tornion Laivakangas, jossa meidän tallin seurueesta kukaan ei koskaan aikaisemmin ollut vieraillut. Tänä vuonna Tornio sai 76-ravikierroksensa takaisin ja oli aika lailla päivänselvää, että sinne täytyi myös yrittää päästä mukaan. Aatulle Laivakankaalla ei ollut tarjolla mitään erikoisen hyvin istuvaa sarjaa, mutta mukaan haluttiin mennä kuitenkin. Kieltämättä etukäteen kuvittelin, ettei Tornioon tulisi mitään huipputasokasta lähtöä kasaan varsinkin kun seuraavana päivänä Vermo tarjoili Finlandia-ajon kaikille mausteilla. Olin väärässä. Taas. Tornioon ilmoitettiin paljon hevosia, Ruotsia ja Norjaa myöten. Aatun sarjaan taidettiin muistaakseni ilmoittaa 22 hevosta, mutta kaikeksi onneksi Aatun pisteet kuitenkin riittivät mukaanpääsyyn. Lähdössä juoksi kolme kylmäveristäkin Ruotsista, joten ihan oli kansainvälistäkin verta ja tunnelmaa. Ei nyt ehkä ihan Elitkampissa vielä oltu, mutta ihan hienoa silti!


Ensi kosketus Laivakankaan rataan.
Aatu ja Metkutus valmistautumassa.

Meillä oli Aatun kanssa Torniossa ohjelmassa vasta kymmenes lähtö, mikä tarkoitti, ettei kotoakaan tarvinnut lähteä kuin puoli yhdentoista aikaan lauantai-aamupäivällä. Kummallista. Tornion raviradalle oli meiltä aika tarkasti 300km, jonka huristelemiseen ilman pysähdyksiä meni kopin kanssa nelisen tuntia. Perillä oltiin vähän ennen puolta kolmea. Aatu matkusti hyvin heiniä mutustaen ja perillä vesitarjoilukin kelpasi.
Laivakankaalla oli hyvät puitteet ja erikoismaininnan ansaitsee kyllä ehdottomasti aivan äärettömän ystävällinen, iloinen ja avulias varikkohenkilökunta. Ihan loistavaa palvelua, josta tuli varmasti hyvä mieli monelle muullekin kuin minulle.


Tämä on jotenkin hyvänmielenkuva. Aatu ja iskä tyytyväisinä.
Lämmitystä odottamassa.

Vellu ajoi Aatulla normaaliin tapaan kolme kierrosta lämmitystä, jossa hevonen näytti liikahtavan ihan suht reippaan oloisena. Kuski ei ollut valitettavasti kuitenkaan oikein tyytyväinen hevoseen, joten pientä varustehienosäätöä koitettiin vielä ennen starttia tehdä, vaikka aika toivottomaltahan se tuntuu enää tuossa vaiheessa mitään yrittää muuttaa. Tällä kertaa ehkä ne pienetkin asiat toivat toivotun muutoksen, sillä itse startissa Aatu oli oikein hyvä.



Ja lämmityksessä.
Terävä orhi.
Puhtaita papereita se ei vieläkään ansainnut, siksi ongelmallista lähtötouhu taas kerran oli. Neljänkympin pakilta Aatulla oli rata kolme. Aatu ei tunnetusti kestä lähtötouhuissa mitään ylimääräistä häiriötä ja nyt sellaista korjausliikettä vähän ensimetreillä tuli. Herne nenään ja laukka. Tälläkään kertaa Aatu ei montaa askelta laukannut, mutta kaikki vauhti siihenkin haparointiin kuitenkin tyssäsi ja se tippui taas entistä kauemmas kärjestä. Tämä on aina niin tätä. Taas kerran homman nimi oli koittaa ottaa vain pääporukkaa kiinni. Kierroksen juoksun jälkeen Aatu oli ajanut pääpoppoon kiinni juosten viidennessä parissa ulkona eli todella, todella kaukana kärjestä. Taktiikka oli selvä, heti vilkku oikealle ja kolmannen radan letkaan kiertolaiseksi. Aatu sai hyvää vetoapua Siirin Ällistä, mutta toisaalta kuitenkin kolmas rata ei aluksi oikein saavuttanut kärkeä, jossa tietenkin samalla lisättiin vauhtia. Aatu oli jälleen kerran riski. Se kiersi koko viimeisen kierroksen kolmatta ja loppukurvin jo neljättä rataa pitkin ja tuli väkevästi maaliin saakka. Hyvä vauhti tyssäsi hieman viimeisillä kymmenillä metreillä haparointiin, kun hetken aikaa jo näytti, että Aatu ehtii kolmanneksi asti. Ei ihan kuitenkaan, mutta maalissa kuudentena hyvän juoksun jälkeen. Aika 26,4ke laukan kera.

Lopputulokseen oltiin lähtölaukka huomioiden kaikki tyytyväisiä. Hevonen osoitti olevansa kyllä kunnossa, jos joskus vaan malttaisi ravata koko matkan ja jos joskus juoksunkulku edes jossakin määrin sujuisi kuin oppikirjoissa. Jos ja jos. Mutta eihän sitä tiedä, vaikka sellainenkin päivä vielä joskus nähtäisiin, siihen täytyy ainakin itse vain koittaa uskoa.
Kotimatka sujui sujuvasti yhden pysähdyksen taktiikalla ja kotona oltiin yhdentoista aikaan illalla eli oikeinkin hyvissä ajoin!

Seuraavana aamuna tallissa odotti aina yhtä iloinen Aatu. Olkoot niin epävarma laukkuri kuin onkaan, mutta kyllä tuon hevosen iloinen olemus saa ihmiset jokaisena päivänä kotona hyvällä tuulelle. Jotenkin tätäkin piirrettäkin ravihevosessa osaa jo arvostaa; että hevonen on startin jälkeisenä päivänäkin ruokansa syönyt ja lähtee tarhan portilta aina yhtä reippain mielin häntä tötteröllä heinäkasaa kohti. Ei ole väsymystä, kankeutta tai muuten mökötystä. Aatu on aina iloinen.

Aatu ja Vellu Torniossa.
 


10.5.2015

Oulun ravit

Siinä teille laukkuri-Aatun irvistys Oulusta.
 
Eilen oltiin Aatun kanssa viettämässä lauantaipäivää Oulussa. Paljoa muuta kerrottavaa reissusta ei sitten oikein olekaan. Mutta kuvia on sentään kerrankin niin paljon, että on pakko yrittää jotain tarinoida.
 
Iskä kävi aamulla jo kotona Aatun kanssa lenkillä. Ollaan koettu, että Aatun hermoille tekee hyvää käydä ravipäivinä jo kotona kertaalleen pikkulenkillä, jos vain keretään/pystytään se aamusta ajamaan. Haapajärven ravipäivinä näin tehtiin ja nyt myös. Puolilta päivin pakattiin hevonen sitten trailerin kyytiin ja lähdettiin huristelemaan kohti Oulua.
 


Lisää kuvateksti
Katoksilla keskittymässä
Raveihin saavuttiin toisen lähdön mennessä esittelyyn. Sisäänkirjoituksessa kerrottiin, että kahdeksanteen lähtöön osallistuvien hevosten hoitajat osallistuvat Jyväskylän ravipalvelun lahjoittaman Elitloppet-matkan arvontaan. Mielettömän hieno ele! Ja olipa jotenkin vielä mahtavampaa ilmoittaa, että meidän hevonen osallistuu juuri siihen kahdeksanteen lähtöön, joka tarkoitti päivän kovinta suomenhevossarjaa. Huh. Lähtö olikin Joensuun Kuninkuusravien nimikkolähtö, joten kyllä tässä kevään korvalla oikeasti alkaa jo mietteet vaeltaa monella kohti ravikesän suurinta tapahtumaa.
Oulun raveissa yksi parhaimmista asioita on se, että siellä on edelleen kunnon raviohjelmat! Ei mitään aikakausijulkaisun paksuista toto-lehteä tai netistä tulostettuja lähtölistoja vaan ihan oikea, "vanhanajan" käsiohjelma. Näin sen kuuluisi olla. Tämmöinen harrastajahan tunnetusti säilyttää kaikki tärkeät ravimuistot ja kyllä nämä käsiohjelmat ovat/olivat juuri yksi niistä tärkeimmistä muistoista. Oulun ohjelma sanoi Aatun kohdalla pelivihjeisiin seuraavaa: "Väläytti Haapajärvellä tulemistaan paikkaamalla laukkansa hyvin. Ei välttämättä ole juuri tässä voittovuorossa." No ei ollut ei. ;)
 
"Onko pakko lähteä voltista ravia, jos ei taho?! Minen taho!"
Pruuvissa kuitenkin kelpaa juosta
Aatu oli ravipaikalla mukavan leppoisa eikä lämmityksessä ollut mitään moitittavaa. Vaikka hurjan hyviltä kyllä kaikki vastustajat taas kerran näyttivät. Ennen Aatun lähtöä vettäkin alkoi sataa ja rata muuttui aika nopeasti vähän kuraiseksi. Hevosten pruuvaillessa esittelyn jälkeen kuulutettiin myös, että Elitloppet-matkan saa ensimmäisenä ilman rahaa jäävän hevosen hoitaja. Aatun leppoisa ravikäyttäytyminen alkoi starttihetken lähestyessä väistyä. Niinpä niin. Aatulla oli paalun voltista numero neljä joka kakkosen poisjäännin jälkeen muuttui käytännössä kolmoseksi. Heti voltissa kyllä näki, ettei Aatu tuumaakaan lähteä ravia, siksi hermostuneelta se vaikutti. Ensimmäinen lähtöyritys onnistui. Ja itseasiassa Aatu lähti ravia. Mutta vain nimenomaan lähti, askeleet ei tahtoneet millään osua lankulle ja heti kiihdytyksessä tämä sankari sitten laukkasikin. Ja onhan se peli sitä myöten selvä, kun näissä lähdöissä alkaa yhtään antamaan laukan myötä tasoitusta. Sinne ne painelivat edelle myös takamatkalta lähteneet valiodivisioonan hevoset. Hohhoi. Homman nimi olikin sitten vain yrittää ottaa muuta porukkaa laukan jälkeen kiinni. Juoksupaikka oli siis periaatteessa kai viides pari ulkona, mutta käytännössä ihan toivottaman kaukana kärkijoukoista. Aatu sai pääjoukon kiinni kierroksen juoksun jälkeen ja sai käskyn lähteä saman tien kolmannelle radalle. Senhän kuitenkin tietää, että kyllä näissä lähdöissä se kirikierros tullaan ihan kaikkien osallistujien toimesta ihan puolihaipakkaa. Aatun kiri ei edennyt kolmannelle radalla mihinkään, mutta sinnikkäästi se kyllä piti oman vauhtinsa perille saakka. Maalisuoran se tuli nytkin oikein rehdisti juosten ollen loppujen lopuksi maalissa kahdeksas.
 

Ennen starttia
Näin siinä käy, kun päättää lähtöön laukata: Sitten saapi hanat auki yrittää ottaa muuta porukkaa kiinni.
Hah, tähän on tultu! Meidän herkkis-Aatu on ihan ajettavaa mallia koko viimeisen kierroksen. Edistystä kai tämäkin!
Hevonen oli tuskin varikolle kerennyt, kun minulle jo soitettiin ja kerrottiin, että Aatu oli ollut lähdössä ensimmäinen rahoitta jäänyt hevonen ja sen johdosta olin voittanut Elitloppet-matkan. Kehoitettiin tulemaan seuraavan lähdön voittajaseremonioihin mukaan hakemaan lahjakorttini voittajakehästä. Siinä sitten hämmennyksen ja suuren ihmetyksen keskellä purettiin hevonen aisoista ja hätäilemällä kävin sen pesemässä. Seuraavassa hetkessä istuin ysilähdön jälkeen kääseillä menossa voittajahevosen taustajoukkojen kanssa voittajakehään... Vähän huvitti, kuinka kummallinen laji koko raviurheilu onkaan ja millaisista tilanteista sitä yhtäkkiä voikaan itsensä löytää. Noh, siellä minä sitten nautin voittajakehässä kuohuviinitarjoilusta ja koitin pakoilla telkkarikameroita, kun minulle tultiin pahoittelemaan, että anteeksi kaikki väärinkäsitys, mutta Ponnen Aatos onkin saanut rahaa ja ensimmäinen rahoitta jäänyt hevonen lähdössä olikin Metkutus, jonka hoitaja sai Elitloppet-matkan. :D Ja taas voi sanoa, että kyllä huvitti. :D Ja voin kertoa, että pieneen mieleenikään ei tullut enää tulla kääsikyydillä voittajakehästä pois. Koko sähellys oli jokseenkin noloa, mutta kokonaisuutena tietenkin homma meni ihan oikein ja on upeaa, että hoitajiakin joskus muistetaan raveissa tällä tavalla! Ja mikäs siinä, kelpasi se viimeinen rahasija meille kuitenkin enemmän kuin hyvin.
 
Aatun ajaksi tuli 26,8ke, enkä oikein tänä päivänäkään osaa sanoa, tekikö se hyvän vai huonon juoksun. Sen minä ainakin tiedän, että näissä lähdössä Aatun ei kärsisi laukata askeltakaan. On harmittavaa, että se on edelleen näinkin epävarma, vaikka samaan hengenvetoon on toki todettava, että lähtökiihdytykseen voi laukata lähes mikä hevonen tahansa. Toinen asia, mistä olen varma on se, että kukaan ei pärjää näissä(kään) lähdössä, jos ei ole mukana. Joten mukaan mennään seuraavaksi ensi lauantaina Tornioon. Se onkin sekä Aatulle että taustajoukoilleen aivan uusi ravirataelämys. Mutta eiköhän sekin jokin ovaalin mallinen baana ole. Lauantainapa se nähdään omin silmin.
 

 



Hyvää äitienpäivää!

On taas päivä, jolloin muistetaan ja kukitetaan kaikkia ihmisäitejä.

Joten sukupostin kuvakaappausten merkeissä muistellaan hetki myös meidän hevosten emiä. Aikamoisia supertammoja kaikki. Me ollaan niin ylpeitä saadessamme omistaa tällaisten tammojen jälkeläisiä!

Hyvää Äitienpäivää:

ALPERTTA-ROK
synt. -91
151st102018       vs. 26 117,00 €         enn. 25,8aly28,2kp
Palkittu jälkeläisistään L3 I palkinnolla!

 
Jälkeläiset:
1Rantakukka 2002T1429-02Luomus Jr 734134 585,00 €29,8ake30,1ke 
2Alaina Rok 2003T1769-03Tähti-Vokker 00000,00 € 
3Samurai Rok 2004O1432-04Saran Salama 112911724 554,00 €24,6aly27,1ke 
4Salaisuus Rok 2005T1756-05Saran Salama 6876716 290,00 €24,9aly27,2ke 
5Almera Rok 2008T1192-08Totemi Rok 510032 044,00 €31,5ake31,8ke 
6Amelie Rok 2010T246001S00101097Totemi Rok 00000,00 €

 
 
 toivottaa: Salama
 
 
 
PONNEN-LEIKKI
synt. -87
65st656          vs.9 965,00 €            enn.27,5aly28,9ly
 Jälkeläisvalio!!
 
Jälkeläiset:
1Ponnen Karisma 1992T1818-92Viksaus 72111 483,00 €36,0ake34,5ke 
2Ponnen Prinssi 1996R2395-96Jaanen Suikku 408246 505,00 €30,3ke 
3Ponnen Pilke 1999T2603-99Viesker 711661250 790,00 €26,1aly25,9ke 
4Ponnen Viesker 2000R2514-00Viesker 416345 850,00 €28,9aly32,5ke 
5Ponnen Kipinä 2002R2198-02Suikun Ero 5010400,00 €37,8ke 
6Ponnen Onni 2004O1951-04Viesker 88231413116 720,00 €21,6aly23,7ke 
7Ponnen Sarastus 2006T2143-06Saran Salama 00000,00 € 
8Ponnen Aatos 2007O1995-07A.T. Eko 611821046 260,00 €23,9aly24,6ke 
9Ponnen Sisu 2009O246001S00091056Erikasson 00000,00 € 
10Ponnen Suhaus 2010O246001S00101860Viestaus 00000,00 €
 

  
 
 toivottaa: Aatu
 
 
 

SAMARIN
synt. -90
66st 5129              vs: 15 195,00 €                 enn. 24,1aly27,0ly
Jälkeläisvalio!! 
 
 Jälkeläiset:
1Samarine 1999T1481-99Suikku 00000,00 € 
2Samarino 2001R1931-01Suikun Ero 5046813 870,00 €27,9aly28,6ke 
3Saahi 2002R2096-02Turo 10420181653 266,00 €24,6aly25,4ke 
4R.R. Hovi 2004R1912-04Hovi-Ari 347646 775,00 €29,2ake29,9ke 
5R.R. Ruskariina 2005T1884-05Kihi T 111912755 630,00 €23,0aly25,3ke 
6R.R. Samotar 2006T1530-06Taro 20101540,00 €37,2ake38,1ke 
7R.R. Erotar 2007T1657-07Suikun Ero 39118329 335,00 €24,2aly26,5ke 
8R.R. Samaani 2008R1620-08Suikun Ero 00000,00 € 
9R.R. Rosmariini 2009T246001S00091856Suikun Ero 00000,00 € 
10R.R. Samu 2010O246001S00101399Suikun Ero 933011 590,00 €26,0ake28,3ke 
11R.R. Pisara 2011T246001S00111405Suikun Ero 00000,00 € 
12R.R. Iina 2013T246001S00131971Suikun Ero 00000,00 € 
13R.R. Samurai 2014O246001S00141918Patrikin Muisto 00000,00 €
 
 toivottaa: Samu
 
 
 
 
Hyvää äitienpäivää myös omalle maailman parhaalle äidilleni!
 
 
 
toivottaa: Miia
 


5.5.2015

Vappuravit

Vapun myötä saatiin kesäravikausi vihdoin käyntiin, kun Aatun kanssa käytiin haistelemassa kesäraviratatunnelmaa Haapajärvellä. Johan oli aikakin. Ilma ei vielä ollut mitenkään kesäinen, vaan vettä tihutteli pitkin päivää, muttei niin paljon, että sade olisi radan kuntoon mitenkään vaikuttanut. Pehmeähköhän se oli, kuten olettaa saattoi, mutta samalla alustalla kaikki muutkin juoksivat.

Lämmityksessä ei ollut mitään ihmeellistä, kolme kierrosta rataa väärinpäin ympäri. Kaikki vaikutti olevan mallillaan. Aatu starttasi neljänkympin pakilta ainoana hevosena. Takaa puhalsivat tulemaan maan kärkitammat Noriko ja Mokomani. Aatu avasi verkkaisesti ja juoksenteli ensimmäisen kierroksen ajan joukon puolivälissä, reilusti kuitenkin kärkiviisikosta jääneenä. Kierroksen jälkeen ravi alkoi kummallisesti yhtäkkiä heiketä ja hevonen näytti todella epävarmalta. Viimeisen takasuoran alussa, noin 700 metriä ennen maalia laukka lopulta tuli ja Aatu tipahti ihan joukon perälle kauaksi, kauaksi kärjestä. Laukan jälkeen hevonen alkoi kuitenkin vihdoin juosta. Aatu otti hurjaa kyytiä pääjoukkoa kiinni, mutta mahdollisuudet olivat jo menneet. Vielä viimeisessä kurvissa tilanne näytti täysin toivottomalta oriin roikkuessa ulkoradoilla viimeisten hevosten joukossa. Itse asiassa lopetin koko lähdön katsomisen tuossa vaiheessa ollen mahdottoman pettynyt Aatuun. Ei se mihinkään mennyt, eikä mihinkään riittänyt. Yllätys oli melkoinen ja ennenkaikkea positiivinen, kun Vellu sanoi lähdön jälkeen Aatun kirineen kovaa maaliin ja ollen neljäs. Aijaa. Kannattaisi ehkä minunkin katsoa lähdöt loppuun asti ennen kuin alan tuomitsemaan hevosta. ;) No, jälkeenpäin olen sentään nähnyt videolta maalisuorankin tapahtumat ja Aatu todentotta kirii maaliin aivan omaa vauhtiansa ulkorataa pitkin. Toinen polvisuoja oli tipahtanut alas jossain vaiheessa, joten kuvittelen ainakin startin aikaisen haparoimisen ja laukan johtuneen siitä. On ainakin parempi mieli, kun on taas jokin selitys... ;) Aatun ajaksi tuli 27,6ke, joka on mielestäni ihan kelpo volttinoteeraus taukohevoselle Haapajärven radalla juostuna.

Jospa tästä nyt ihan oikeasti päästäisiin jonkinlaiseen säännölliseen starttirytmiin niin kenties joskus voisi vielä jotain tulostakin tulla. Aatu jatkaa kauttaan ensi lauantaina Oulun T76-kierroksella. Ohjelmassa olisi siellä lähtö kahdeksan, tähti- vastaan valiodivisioonalaisten kohtaaminen. Urakka ei kuulosta eikä näytä paperilla ollenkaan helpolta, mutta on kuitenkin äärettömän mukavaa päästä taas Aatun kanssa kokemaan ravikesän jännitysnäytelmiä radan varrelle.

Niin joo, Elisa Vahti Live toimii, kiitos Nikon!!! Pikkuveljiä on joskus varsin kätevä omistaa. :)Signaalinvahvistaja teki tehtävänsä ja nyt kameran kuva näkyy langattoman yhteyden kautta vaikkapa suoraan puhelimeen. Ihan loistava systeemi.

Haapajärven raveista ei minulla ole kuvia. Kaivoin tähän tietokoneen kätköistä muistoksi muutaman kuvan Leevistä, joka lopetettiin ikävän ja rajun allergiaongelmansa takia tänään. Nyt Leevillä on parempi olla.